Leden + speltakteken Explorers

Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Zij bedenken hun eigen programma’s en gaan op expeditie naar het buitenland (in Europa). Explorers kanoën op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste torens. De jaarlijkse expeditie organiseren ze natuurlijk zelf! Ook de gang van zaken binnen de afdeling regelen de explorers zelf; er is sprake van zelfbestuur.

Explorers bij een landgroep dragen een brique Scoutfit blouse, bij een luchtgroep dragen explorers een grijze Scoutfit blouse en bij een watergroep een blauwe Scoutfit blouse. Ook het blauwe Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui maken deel uit van de Scoutfit.

Hier lees je alles over wat een afdeling is, wat je allemaal doet als explorer en hoe je Scoutingkleding eruit ziet.
En als explorer organiseer je alles zelf!
Samen met de andere explorers van je groep besluit je welke activiteiten jullie doen en hoe je de afdeling bestuurt.

Bij de explorers ga je dan ook zelf aan de slag met het organiseren van je expeditie, let je op de financiën en doe je alleen activiteiten die jouw afdeling gaaf vindt! Heb je toch advies nodig? Dan is er altijd nog je begeleiding aan wie je vragen kunt stellen!

Roverscouts

Roverscouts hebben een eigen stambestuur en regelen alles zelf. Een kamp in het buitenland wordt zelf georganiseerd en daarnaast kiezen roverscouts ook hun eigen uitdagingen die ze tijdens hun roverscoutsperiode zullen uitvoeren.

Explorerleiding

Imke (VL)
Harm
Thijs

Downloads

Programma komende tijd
Locatie badges
Gezondheidsformulier

Roversleiding

Imke (VL)
Harm
Thijs

Downloads

Programma komende tijd
Locatie badges
Gezondheidsformulier